Рӯзномаи Хатлон » Матлабҳои охирин » Чаро помидорро пухта хӯрдан беҳтар аст, на хом?


Чаро помидорро пухта хӯрдан беҳтар аст, на хом?




Помидорҳои тару тоза аҷибанд, аммо пухта хӯрдани он ликопенро бештар мебарорад. Таҳқиқот нишон медиҳад, ки 100 грамм помидори тару тоза 2,6 мг ликопен ва 100 грамм пастаи помидор 15 мг.ро ташкил медиҳад.

Илова бар ин, пухтани помидор бо равғанҳои солим метавонад фоидаи онро 4 маротиба зиёд кунад.

Миқдори тавсияшудаи ҳаррӯзаи ликопен ҳанӯз мавҷуд нест. Аммо, тибқи тадқиқоти илмӣ, он метавонад дар ҳама ҷо аз 8 то 21 мг бошад.

Дигар хабарҳо

хабарҳои охир

Яндекс.Метрика

Муассис:

МАҚОМОТИ ИҶРОИЯИ ҲОКИМИЯТИ ДАВЛАТИИ ВИЛОЯТИ ХАТЛОН

САРМУҲАРРИР

Носирҷон Маъмурзода