Чаро помидорро пухта хӯрдан беҳтар аст, на хом?
Муҳаррир: Суҳроби Рустам аз 08 август, Бахш: Матлабҳои охирин / Хабари рӯз / Ҳаёти иҷтимоӣ / Арсаи кишоварзӣ / Хабарҳо, Боздид 428
Помидорҳои тару тоза аҷибанд, аммо пухта хӯрдани он ликопенро бештар мебарорад. Таҳқиқот нишон медиҳад, ки 100 грамм помидори тару тоза 2,6 мг ликопен ва 100 грамм пастаи помидор 15 мг.ро ташкил медиҳад.
Илова бар ин, пухтани помидор бо равғанҳои солим метавонад фоидаи онро 4 маротиба зиёд кунад.
Миқдори тавсияшудаи ҳаррӯзаи ликопен ҳанӯз мавҷуд нест. Аммо, тибқи тадқиқоти илмӣ, он метавонад дар ҳама ҷо аз 8 то 21 мг бошад.
-
9-03-2024, 16:45
Ҳамватанони азиз!Муҳтарам фаъолону намояндагони ҷомеа ва ходимони дин!...
-
21-12-2021, 12:16
Баъди чанд рӯзи дигар соли 2021, ки барои мардуми шарифи Тоҷикистон яке аз солҳои воқеан таърихӣ ва...
-
2-07-2022, 08:08
Мавод танҳо барои касоне, ки ба ин масъала муносибати касбиву коршиносӣ доранд «… бегумон, матну...
-
23-12-2021, 16:14
Имрӯз, 23 декабр, дар шаҳри Бохтар таҳти раёсати раиси вилояти Хатлон Қурбон Ҳакимзода иҷлосияи...
-
13-07-2021, 03:29
Кумитаи телевизион ва радиои назди Ҳукумати Ҷумҳурии Тоҷикистон фаъолияти худро дар асоси талаботи...